10 Ağustos 2011 Çarşamba

Islak Kurabiye



MALZEMELER

1 Paket (25 gr.) Kakao
1/2 Paket Oda Sıcaklığında Margarin veya tereyağı (125 gm lik)
1 Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Çay Bardağı Şeker
Aldığı Kadar un

ŞURUP

2 Çay Bardağı Şeker
2 Çay Bardağı Su

YAPILIŞI

Şurup malzemelerini küçük bir tencereye koyup, pişirin. Yoğunlaşan şurubunuzu iyice soğutun. Şurup soğuduktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Hamur malzemelerini karıştırıp, aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde edin. İstediğiniz büyüklükte toplar yapıp, üzerine hafifçe bastırarak, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, 200 derecede üzeri çatlayana kadar pişirin. Sıcak kurabiyeleri, soğuk şurubun içine, hızlıca batırıp, çıkartın ve servis tabağina alıp, bir gece dinlendirdikten sonra servis yapın. Arzu ederseniz hindistan cevizi yerine antep fıstığı ya da fındık kullanabilirsiniz.

(tarif http://soframiz.com/ sitesinden alınmıştır)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder