13 Ağustos 2011 Cumartesi

Şehriyeli Pilav




Malzemeler (4 kişilik)

1 Su bardağı Baldo Pirinç
1/2 Çay bardağı arpa ya da tel şehriye
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kadar tereyağı
1.5 su bardağı su
Tuz

Yapılışı

Pirinci beyaz suyu iyice çıkana kadar yıkayın. Tencereye sıvıyağı ve şehriyeyi koyarak pembeleşinceye kadar pişirin. Pirinci de ekleyip 1-2 dakika kadar kavurun. Üzerine suyu ve tuzu ekleyip, orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan sonra tereyağını ekleyip, altını en kısık ayarda kapağı kapalı bir şekilde suyunu çekene kadar pişirin.

Önemli noktalar

1) Pilav yayvan teflon bir tencerede yapılamalıdır.
2) Altını kıstıktan sonra suyunu çekene kadar karıştırılmamalıdır.
3) Suyunu tamamen çektiğinden emin olmak için karıştırılacaksa çok bastırmadan yavaşça karıştırılmalıdır.
4) Pilav iyice suyunu çekince üzerine kağıt havlu konarak 15 dakika kadar dinlendirilmelidir.
5) Pilava haşlanmış nohut, garnitür eklenecekse bunlar, su kaynayıp, kısık ateşte pişirilme aşamasından hemen önce eklenmelidir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder