13 Ağustos 2011 Cumartesi

Milföy Pizza



Malzemeler


8-9 adet kare milföy hamuru
7-8 adet zeytin ya da 2 yemek kaşığı dilimlenmiş zeytin
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı salça
Rendelenmiş kaşar peyniri
isteğe göre 2 adet sosis, mısır,mantar
...

Tuz ve kekik


Yapılışı

Dondurucudan milföy hamurunu çıkarın ve paketini açarak tezgaha dizin. 5 dakika kadar yumuşamasını bekledikten sonra 1 tanesini yarım santimlik şeritler halinde boyuna dilimleyin.
Yumuşayan milföyleri yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hazırladığınız milföy şeritlerini her milföyün kenarına (her milföy için 4 tane) kare çerçeve gibi kapatacak şekilde dizin.
Hazırladığınız milföylerin ortasına biraz su ile açtığınız salçayı fırça yardımıyla sürün. Domates,biber,sosis ve zeytini dilimleyin.Sürdüğünüz salçalı sosun üzerine kaşar peyniri serpin, domates, zeytin ve biberi (isteğe göre sosisleri,mısır ve mantarı) paylaştırın.Üzerlerine kekik ve tuzu da ekleyip, 180 derece önceden sısıtılmuş fırında üzeri kızarıncaya kadar(yaklaşık 15 dakika) pişirin. İster sıcak isterseniz soğuk servis yapın.


(resim http://ezgininmutfagi.blogspot.com/search/label/milf%C3%B6yl%C3%BC%20tarifler)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder